KATHY'S DOCHTER

Omslagontwerp Marten Jongema 'Een grote Nederlandse roman... Ongelooflijk intens, het gaat dwars door je heen. Een subliem boek.' (Martin Ros, TROS-radio.)

‘Het is een merkwaardig maar sterk boek omdat Krabbé briljant weet te laveren tussen kitsch, virtuositeit en echte gevoelens. (...) En dat alles in een glasheldere stijl zonder één overtollig woord.’ (Arie Storm, Snoecks)

'... het verhaal van Krabbé en zijn dubbelliefde is verrassend ongewoon en intens op het ontroerende af. De aanstaande Boekenweek, die in het teken staat van liefde, kan zich geen betere opmaat wensen.' (NRC)

'Een klassieke, autobiografische liefdesroman. Dát is de macht van de schrijver: de liefde die in werkelijkheid verloren is gegaan in een roman nieuw leven inblazen. Voor eeuwig.' (Standaard der Letteren)

'... een prachtige roman over verliefdheid, liefde en verloren liefde... over de gekte die verliefdheid heet, zal zelden zo indringend geschreven zijn.' (Playboy)

'... een echte Krabbé... een bewonderenswaardig knap gecomponeerde roman over een liefde die zich uitstrekt over een mensenleven, over tenminste 37 jaar. (AD)

'Krabbés knapste en vooral ontroerendste boek tot op heden... Kracht door eenvoud. A la Hemingway, en soms ook Nabokov. Het maakt Kathy's dochter stilistisch eenvoudigweg briljant.' (Nieuwe Revu)

'...een page-turner... eerst zien hoe dit afloopt, eerder sla je Kathy's dochter niet dicht.' (Volkskrant)

'Kathy's dochter is uitgekiend opgebouwd en doet voortdurend verlangen naar meer.' (Metro)

'Intrigerende roman over het verbond tussen de liefde en de dood.' (HP/De Tijd)

Video interview over Kathy's Dochter bij FaceCulture

Bovenkant pagina | Hoofdpagina